MÅLTIDER
Maten och måltiderna är en viktig del i skolans verksamhet. Våra kockar serverar en god och vällagad näringsrik mat. Maten tillagas i skolans centralkök och vi strävar efter att använda närproducerade råvaror Maten körs därefter ut till respektive elevhem där alla måltider utspisas.
Frukosten står framdukad mellan kl 07:00-08:15. Lunch och middag utspisas på elevhemmet kl 12:10 respektive kl 17:10, närvaro är obligatorisk. Dessa måltider börjar med en enkel samling därefter sätter man sig till bords.
Formerna kring måltiderna skiljer sig något mellan hemmen dock läggs stor vikt vid bordsskick samt hur konversation förs vid matbordet. Förutom elevhemsföreståndare deltar ofta någon lärare eller annan personal vid luncherna. Lördags- och söndagsmiddagarna är alltid lite finare och ger känslan av en middagsbjudning. På söndagar bärs skoluniform till middagen.
Köket tillhandahåller mat för allas olika behov med tanke på allergier och specialkost.
VECKA 18
MENY
MÅNDAG
LUNCH
Kalvfärsbiff med timjangräddsås och kokt potatis serveras med grönsallad
MIDDAG
Rosastekt flankstek tomatsalsa och chili bearnaise potatisstomp med parmesan
TISDAG
LUNCH:
Korvstroganoff med luftigt ris och grönsallad
MIDDAG
Fish taco med bönsalsa pico de gallo guacamole vitlökscreme tortilla och chili chips
ONSDAG
LUNCH
Surdegs ciabatta med caesarfärskost creme bifftomat och sotad kyckling
MIDDAG
TORSDAG
LUNCH
MIDDAG
FREDAG
LUNCH
MIDDAG
LÖRDAG
LUNCH
MIDDAG
SÖNDAG
Frukost / Brunch på elevhemmen
MIDDAG
Smaklig måltid!