MÅLTIDER

Maten och måltiderna är en viktig del i skolans verksamhet. Våra kockar serverar en god och vällagad näringsrik mat. Maten tillagas i skolans centralkök och vi strävar efter att använda närproducerade råvaror Maten körs därefter ut till respektive elevhem där alla måltider utspisas.

 

Frukosten står framdukad mellan kl 07:00-08:15. Lunch och middag utspisas på elevhemmet kl 12:10 respektive kl 17:10, närvaro är obligatorisk. Dessa måltider börjar med en enkel samling därefter sätter man sig till bords.

 

Formerna kring måltiderna skiljer sig något mellan hemmen dock läggs stor vikt vid bordsskick samt hur konversation förs vid matbordet. Förutom elevhemsföreståndare deltar ofta någon lärare eller annan personal vid luncherna. Lördags- och söndagsmiddagarna är alltid lite finare och ger känslan av en middagsbjudning. På söndagar bärs skoluniform till middagen.

Köket tillhandahåller mat för allas olika behov med tanke på allergier och specialkost.

VECKA 18

  MENY


MÅNDAG

LUNCH

Kalvfärsbiff med timjangräddsås och kokt potatis serveras med grönsallad


MIDDAG

Rosastekt flankstek tomatsalsa och chili bearnaise potatisstomp med parmesan


TISDAG

LUNCH:

Korvstroganoff med luftigt ris och grönsallad


MIDDAG
Fish taco med bönsalsa pico de gallo guacamole vitlökscreme tortilla och chili chips


 ONSDAG

LUNCH

Surdegs ciabatta med caesarfärskost creme bifftomat och sotad kyckling


MIDDAG



TORSDAG

LUNCH


MIDDAG

 


FREDAG

LUNCH


MIDDAG



LÖRDAG

LUNCH


MIDDAG


SÖNDAG

Frukost / Brunch på elevhemmen


MIDDAG

 

Smaklig måltid!