Kontakta oss på    +46 (0)550 74 05 00     info@utb.lundsbergsskola.se

Samhällsprogrammet internationell profil

Samhällsvetenskapsprogrammet med internationell profil erbjuder dig tre fantastisk skolår på Lundsberg tillsammans med fältstudier i och utanför Europa.

Vill du får en bra grund för fortsatta studier både på svenska och utländska universitet och högskolor Då passar Samhällsvetenskapsprogrammet med internationell profil dig. Du får åka på studieresor och fältstudier i och utanför Europa och får omfattande språkutbildning. Språkkunskaper är viktiga i vårt globaliserade samhälle och därför kommer vissa delar av din undervisning att vara på engelska. Du får färdigheter i språket så att du kan studera vidare, både i Sverige och utomlands. Du blir också erbjuden att ta ett Cambridgecertifikat som bevis på dina kunskaper i engelska.

I årskurs 2 gör vi en resa i Europa där du och dina studiekamrater löser olika uppdrag och deltar i debattävlingar mot andra skolor.

För att förstå det globala samhället vi lever i genomför vi i årskurs 3 fältstudier kopplade till kurserna du läser på programmet. Resorna är viktiga inslag i utbildningen och genomförs utanför Europas gränser. Under fältstudierna får du möjlighet att uppleva spännande miljöer med människor från andra kulturer. Ditt gymnasiearbete genomförs som en del av dina fältstudier.

• Du blir mycket väl förberedd för studier vid svenska eller utländska universitet och högskolor
  • Du går i en skola med studiemotiverade elever
  • Du är intresserad av att arbeta utomlands i svenska eller internationella företag och organisationer
  • Du får delta i studieresor och fältstudier både i Europa och i en annan världsdel
  • Dina betygsmål dokumenteras och dina studieresultat återkopplas regelbundet.