Kontakta oss på    +46 (0)550 74 05 00     info@lundsbergsskola.se

Ett varmare Skogshult

Nu börjar det närma sig!

Sidan uppdaterad kl 15.45 måndag den 14 maj.

Kära Skogshultare!

Som ni alla vet så har Lundsberg de senaste åren gått igenom ett stålbad. Snudd på att skolan fick stängas för alltid. Man började prata om flyktingförläggning. Men en fantastisk rektor och en hårt kämpande styrelse har vänt skutan så att Lundsberg idag är en mycket bra och uppskattad skola.

Som lägst var elevantalet ca 90. Till hösten räknar man med att ta emot över 200 elever. Garantifonden kan andas ut.

Positivt för oss skogshultare är att Skogshult skall öppnas igen till höstterminen 2018. Det blir nu ett flickhem. Renoveringen av hemmet är i full gång. Men budgeten räcker inte till för ett nytt värmesystem. Det befintliga är gammalt, dåligt fungerande och oekonomiskt.

Därför gamla skogshultare...

Flickor måste ju ha det varmt och skönt. Man behöver göra några djupa borrhål och installera en värmepump. Kostnad ca 500 tkr. Mycket pengar, men vi kanske kan komma en bit på väg, ett eller två borrhål.

Ni som vill vara med och göra tillvaron för det nya flickhemmet varmt och trivsamt, ta ett bra tag ur plånboken och sätt in på skolans bg 819-9481. Ange ”Skogshult”.

Man kan följa insamlingens utveckling här på skolans hemsida. Som ni ser har temperaturen redan börjat stiga!

Vi kommer även att sätta upp en prydlig tavla på Skogshult med alla givarnas namn ”Vi som värmer Skogshult”.

Christian Sundby (S-65), Carl M Hagen (S-65), Christer Christensson (S-61 )