Lundsbergs stall

Ta med dig hästen till skolan!

Det är få skolor som kan ståta med ett eget stall men på Lundsbergs skola kan du faktiskt kombinera ditt ridintresse med dina studier. Stallet, som är ljust och luftigt, erbjuder 14 boxplatser, uppvärmd sadelkammare, toalett, dusch, omklädningsrum och fikarum. Stallet ligger dessutom i omedelbar närhet till elevhemmet Herrgården, som genom åren många gånger har varit det självklara valet av boende för elever med egen häst. Det är t.o.m. så att ett flertal av elevrummen har utsikt över stallet och hagarna.

Din häst får naturligtvis full tillgång till att vistas ute, vilket sker tillsammans med andra hästar eller i egen hage om så önskas. Målet är alltid att du och din häst ska trivas på bästa sätt.

Belyst ridbana och natursköna ridvägar

Idag finns det en belyst ridbana med en blandning av grus och gummiflis som underlag. Det finns även redskap och hinder i olika utföranden att tillgå. Förutom ridbanan finns det många vackra ridvägar i den omgivande naturen. Perfekt för konditionsträning! Planen för framtiden är att bygga ett ridhus med obegränsade möjligheter till vinterträning.

På en skola är det förstås viktigt att tiden i stallet inte kolliderar med studier och läxläsning. Du har därför möjlighet att inackordera din häst eller ponny med full service. Då sköter stallansvarig de dagliga rutinerna samtidigt som du kan koncentrera dig på dina studier och ändå hinna med att rida och umgås med din bästa vän. Du får dessutom hjälp med alla praktiska göromål i form av bokning av hovslagare, massör, kiropraktor och veterinär om behovet skulle uppstå. Kostnaden för en boxplats ligger på mellan 2500 och 4000 kronor i månaden beroende på om det är en häst eller ponny samt vilken servicenivå som skall ingå.

Stallansvarig

Jag som är stallansvarig heter Malin Levein och du är hjärtligt välkommen att kontakta mig om du har frågor eller vill ha ytterligare information om stallet och skolan.

Klicka på hästskon och skriv några rader till Malin!

LUNDSBERGS SKOLA, SE-688 91 STORFORS, SWEDEN

TEL +46 (0)550 74 05 00, FAX +46 (0)550 74 05 01, E-MAIL info@lundsbergsskola.se
Kontakta Lundsbergs skola Sök Sitemap