Planerade projekt

Nedan framgår vilka projekt som nu ligger på planeringsstadiet vilka skolan söker finansiering till. Projekten har inte någon inbördes prioritering utan intresset för att lämna bidrag styr i vilken ordning projekten sjösätts. Ni som önskar bidra till något av dessa projekt ombeds kontakta vår kamrer. Via bilderna till höger kan ni få mer detaljerad information kring de olika projekten.

Bastuudden

Vår bastu vackert belägen vid Hållsjöns strand är i behov av en upprustning. Vi har tänkt oss att göra detta till en oas för kroppslig och själslig återhämtning både för elever och personal. Vi skall givetvis behålla vår vackra bastustuga men invändigt bygga om med herr- och dambastu samt en gemensam relaxdel med utsikt över Hållsjön. Detta kompletterat med ett par badtunnor längst ut på udden.

Observatoriet

Under alla tider har stjärnhimlen fascinerat oss och väckt vår nyfikenhet. Denna nyfikenhet och fascination ger oss en ypperlig chans att få fler, elever och pedagoger, intresserade av naturvetenskap i allmänhet. Att behålla och renovera observatoriet ingår i en övergripande satsning på de naturvetenskapliga ämnena.

Att ha ett eget högklassigt observatorium är unikt och visar på Lundsbergs skolas ambition att vara ledande inom naturvetenskap.

Hockeyrinken

Vi har en dröm att säkert kunna erbjuda vintersport från november till mars. En konstfrusen rink skulle säkerställa detta.

Hockeyrinken är idag i stort behov av en upprustning. Vi behöver framförallt ny sarg samt lägga nytt underlag i form av stenmjöl. I nuvarande skick är det väldigt svårt, även mitt i vintern, att åstadkomma en is som inbjuder till spel och skridsskoåkning.

Det vi helst skulle vilja är att installera en kylanläggning för att kunna komma igång med utomhus aktiviteter tidigare under hösten/vintern som det är nu upphör utomhus aktiviteterna i oktober och återupptas efter jullovet, om vädrets makter är med oss.

Via länken kan ni studera två alternativ som vi tacksamt skulle ta emot donationer till. Det ena en "ny" naturisrink och det andra en konstfrusen.

Fonder

Förutom bidrag och donationer direkt till ovanstående projekt kan man bidra med mindre eller större donationer till någon av våra fonder.

Elevhemskonton

Känslan för sitt elevhem är något alla som gått på Lundsberg väl känner till. Denna unika känsla, vittnar många gamla elever, följer med genom hela livet. Detta kan vi se under våra välbesökta jubileumshelger. Nu finns möjligheten att även ekonomiskt stötta sitt elevhem via särskilda elevhemskonton vars ränteavkastning skall gå till renoveringar och underhåll. Detta kommer också att innebära en stor trygghet för skolans finanser som helhet i sämre tider.

Såväl små som stora bidrag mottas tacksamt. Pengarna sätts in på skolans bankgiro: 819-9481 märk inbetalningen med avsett elevhem.

Skol- och kyrkfonden

Detta är en fond som understödjer skolans helhetskoncept. Vi strävar ju alltid efter att ligga på framkant i alla avseenden. Denna fond ger oss möjligheter att satsa lite extra.

Vill du donera till denna fond kontakta vår kamrer.

Klicka på bilderna för ytterligare information om de olika projekten.

Observatoriet
Hockeyrinken

LUNDSBERGS SKOLA, SE-688 91 STORFORS, SWEDEN

TEL +46 (0)550 74 05 00, FAX +46 (0)550 74 05 01, E-MAIL info@lundsbergsskola.se